Ο Δήμος

Παρουσίαση των διαφόρων Δημοτικών Συμβουλίων των τελευταίων χρόνων και των ατόμων από τα οποία αποτελούνται. 

 Περισσότερα...

dimarxos

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,

Καλώς ήλθατε στη Δερύνεια.

Ο Δήμος Δερύνειας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, πολύ κοντά στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Η Δερύνεια δέχθηκε βαρύ πλήγμα από την τουρκική εισβολή του 1974. Το 75% της περιοχής της είναι κατεχόμενο ενώ πολύ βαρύς ήταν ο φόρος αίματος που πλήρωσε κατά την τουρκική εισβολή. 15 Δερυνειώτες, νέοι και παιδιά βρίσκονται στο μακρύ κατάλογο των Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων. Στην κατεχόμενη περιοχή του Δήμου μας βρίσκεται η ενορία της Κάτω Δερύνειας, η παραλία της, η καλύτερη καλλιεργήσιμη γη, η Βιομηχανική Ζώνη κ.ά.

Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που υπάρχουν η Δερύνεια βρίσκεται στη θέση αυτή για 700 περίπου χρόνια.  Αποδεικνύεται όμως από τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που βρίσκονται στην κατεχόμενη περιοχή και στη Νεκρή Ζώνη ότι η ιστορία της Δερύνειας είναι πολύ μεγαλύτερη.

Παρουσίαση των διαφόρων Δημοτικών Συμβουλίων των τελευταίων χρόνων και των ατόμων από τα οποία αποτελούνται. 

 Περισσότερα...

Επιτροπές 2007-2011, Επιτροπές 2012-2016

Γραφείο Δημάρχου, Δημοτικός Γραμματέας, Λογιστήριο, Αρχείο, Πολιτικοί Γάμοι, Υδατοπρομήθεια, Οικοδομικά, Εκδόσεις του Δήμου, Οργανόγραμμα, Κανονισμοί.

 Περισσότερα...

Δήμος Δερύνειας 1994 – 2001

Η έκδοση του Λευκώματος αυτού είναι ένας απολογισμός της δράσης και της προσφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 1994 – 2001. Το 1994 η Δερύνεια αναβαθμίστηκε από Συμβούλιο Βελτιώσεως σε Δήμο.