Γεννήθηκε στο Τραχώνι Κυθρέας το 1949 και φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού της. Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Παλλουριώτισσας (Λευκωσίας) το 1967. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, απ' όπου απεφοίτησε το 1970. Υπήρξε αριστούχος φοιτήτρια και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Επίδοσης και το βραβείο Διδακτικής Εξάσκησης.

Παντρεύτηκε τον επίσης εκπαιδευτικό Παναγιώτη Παρασκευά το 1970 κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Δερύνεια. Απέκτησε πτυχίο Παιδαγωγικών (εξομοίωσης) με άριστα, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1998. Απέκτησε τον τίτλο του Μάστερ στη Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Mάιο του 2000. Εργάστηκε ως Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης από 01.01.2004-31.08.2009. Χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και αγάπη προς την εκπαίδευση. Εργάστηκε για 23 χρόνια στα δημοτικά σχολεία Δερύνειας ως δασκάλα και άλλα 6 (χρόνια ) ως επιθεωρήτρια.

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία:

1. Εκπαιδευτικά οράματα (σε δύο εκδόσεις)

2. Όραμα και Δράση

3. Αγώνας από τη μουσική έπαλξη

Είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Δερύνειας για πολλά χρόνια. Υπήρξε ιδρυτής και πρώτη Πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου «Παναγία» Δερύνειας και σήμερα στενός συνεργάτης του Συνδέσμου αυτού. Δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου (ΕΟΚ) και του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ). Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε θέματα διδακτικής εμπειρίας. Διαθέτει χρόνο για ενασχόληση με τα κοινά, έχοντας ως όραμα «μια Δερύνεια ποιοτικά αναβαθμισμένη» γιατί της αξίζει. Έχει τέσσερα παιδιά και εφτά εγγόνια.