1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Δερύνειας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Δερύνειας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στο Πάρκο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Δήμου Δερύνειας.

Άτομα όλων των ηλικιών, απ’ όλη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα, περιδιαβαίνοντας στα περίπτερα των βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και να διαλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες βιβλία, παραμύθια, ποιητικές συλλογές, κόμικ, παλιές εκδόσεις κ.ά. Οικογένειες με τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μόρφο απόγευμα Κυριακής και παράλληλα με τα περίπτερα των βιβλίων, ψυχαγωγήθηκαν με ζωγραφική, χειροτεχνίες, ζωγραφική προσώπου, αλλά και με τη διαδραστική αφήγηση παιδικού παραμυθιού.

Την ίδια ώρα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές πολιτιστικής δημιουργίας, με χορούς από το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Δερύνειας, αφήγηση παιδικού παραμυθιού, ποιήματα από τον λαϊκό μας ποιητή Αντώνη Κατσαντώνη, τραγούδια από το Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου και βιβλιοπαρουσίαση ανέκδοτων κειμένων του Τεύκρου Ανθία. 

Ο Δήμος Δερύνειας ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ή συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωσή του και ιδιαίτερα το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθεάς», το Nicosia Book Fest και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε σε μελλοντική συνεργασία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που παρά τον άσχημο καιρό, επισκέφθηκε το Φεστιβάλ και μας έδωσε δύναμη, ούτως ώστε να αυτό το Φεστιβάλ να καταστεί θεσμός.


festival vivliou