Έργα που έγιναν πρόσφατα

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του Δικτύου του Αποχετευτικού Συστήματος για τη συλλογή λυμάτων από το Δήμο μας, μαζί με τις υπόλοιπες 9 κοινότητες της περιοχής ως η απόφαση της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής.

Άρχισε η ανακατασκευή της οδού Ελευθερίας. Το ΄Εργο είναι ενιαίο με την οδό 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι και εκτελείται κατά φάσεις. Το όριο του Έργου στην περιοχή Δερύνειας αρχίζει από τον κυκλοφοριακό κόμβο παρά το κανάλι της Λίμνης Παραλιμνίου και φθάνει μέχρι το κέντρο του Δήμου στα φώτα τροχαίας.

Συμπληρώθηκε το Δεκέμβρη του 2009 η ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού Δημοκρατίας που βρίσκεται μέσα στη Γεωργική Ζώνη και εκτείνεται μέσα στη Νεκρή Ζώνη που ελέγχεται από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).

Συμπληρώθηκε πρόσφατα η εκτέλεση του Πολεοδομικού ΄Εργου της Λεωφ. Αμμοχώστου. Είναι το πρώτο Πολεοδομικό – Οδικό ΄Εργο που εκτελέστηκε στο Δήμο και αφορά το δρόμο που οδηγεί προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, έχει μήκος 800 περίπου μέτρα, πλέον 800 οι παρόδοι, αρχίζει από το κέντρο του Δήμου και φθάνει μέχρι το Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Αποφασίστηκε η δημιουργία Βιοτεχνικής Περιοχής για τη στέγαση των βιοτεχνών Δερύνειας που περιλαμβάνει 50 βιοτεχνικά οικόπεδα εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται σε κρατική γη που εκμισθώθηκε στο Δήμο και τα υπόλοιπα 38 θα διαχωριστούν σε ιδιωτική γη που θα απαλλοτριωθεί.