Επισκέπτες

Ο Δήμος Δερύνειας είναι από του πιο ενεργούς στην διοργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων πολιτιστικού ή άλλου χαρακτήρα. Πατήστε περισσότερα για να δείτε την λίστα των εκδηλώσεων.

Περισσότερα

Στα όρια του Δήμου Δερύνειας υπάρχουν αρκετά εκκλησιαστίκα κτίσματα, που χροσνολογικά εκτείνωνται από τα πολύ παλιά χρόνια εώς την σύγχρονη εποχή. Μερικά από αυτά είναι όπως η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η Εκκλησία των Αγίων Πάντων κτλ.

 Περισσότερα...

Λαογραφικό Μουσείο, Υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο

Περισσότερα...

politistiko kentro

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου κτίστηκε το 1998 στη γραμμή αντιπαράθεσης κοντά στο Οδόφραγμα Δερύνειας και φιλοξενεί τις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου και άλλων Φορέων και Οργανώσεων.

odofragma

Η Λεωφόρος Αμμοχώστου, ο κυριότερος και πολυσύχναστος δρόμος της Δερύνειας που συνέδεε μέχρι το 1974 όλη την περιοχή Κοκκινοχωριών με την Αμμόχωστο, καταλήγει σήμερα στο ακριτικό οδόφραγμα που έχει γίνει σύμβολο αγώνα και αντίστασης κατά της κατοχής.

Δημοτικό Πάρκο Παύλου Λιασίδη

Το Δημοτικό Πάρκο Παύλου Λιασίδη βρίσκεται απέναντι από το Νηπιαγωγείο Δερύνειας, στην οδό Παιδοκομικού Σταθμού. 

Φιλοξενεί την προτομή του λαϊκού ποιητή Παύλου Λιασίδη, γι' αυτό φέρει και το όνομά του.

amphitheatro

Το Δημοτικό Αμφιθέατρο βρίσκεται στην οδό Ηρώων, δίπλα από το Θεματικό Πάρκο. Είναι χωρητικότητας 800 θέσεων και αποτελεί πραγματικό στολίδι για το Δήμο και ολόκληρη την περιοχή.

Η ανέγερση του έχει συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Διαθέτει όλη την απαραίτητη υποδομή και την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.

Μνημείο Πεσόντων, Μνημείο Παύλου Λιασίδη, Μνημείο Δημητράκη Χριστοδούλου

Περισσότερα...

stathemfsi

Δημόσιοι

Ο Δήμος διαθέτει τους πιο κάτω δημόσιους χώρους στάθμευσης

Δημοτικού Μεγάρου

Βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Μέγαρο. Είναι χωρητικότητας 31 αυτοκινήτων, 3 εκ των οποίων για οχήματα αναπήρων, με λωρίδες πρασίνου και φωτισμό.

Δρομολόγια λεωφορείων

Το επιβατικό κοινό από και προς τη Δερύνεια εξυπηρετείται από τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ).

Λαογραφικό Μουσείο, Υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο

Περισσότερα...