Τo Tziβέρτι της Δερύνειας

4ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Δερύνειας,σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το 4ο Λαογραφικό Φεστιβάλ Δερύνειας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, του Υπαίθριου Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και στην πλατεία της Βυζαντινής Εκκλησίας της Παναγίας.  Στο Υπαίθριο Μουσείο του Δήμου Δερύνειας φιλοξενούνται εργαλεία και αντικείμενα παραδοσιακών επαγγελμάτων και ασχολιών όπως κωμοδρόμος, παρπέρης, κτίστης, αγρότης / αγρότισσα, υφάντρα, ψαράς, ράφτης, πελεκάνος, σκαρπάρης ενώ στο Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται το παραδοσιακό Δερυνειώτικο σπίτι με τους χώρους και τον εξοπλισμό των οικιακών, γεωργικών και κτηνοτροφικών ασχολιών των ανθρώπων της εποχής.

Παράλληλα με τις ταβέρνες της περιοχής θα λειτουργούν και περίπτερα στο χώρο του Φεστιβάλ που θα διαθέτουν παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητες κατασκευές και άλλες δημιουργίες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρωινό πρόγραμμα

8:30π.μ. – 12:30μ.μ.

  • Επιδείξεις: παρασκευής χαλουμιών, ψωμιών, κουλουριών, χαλουμιών και άλλων εδεσμάτων
  • Έκθεση Ζωγραφικής
  • Παρουσίαση και ξενάγηση στα Μουσεία από τον κ. Σωτήρη Γιαννούκο, πρώην Επιθεωρητή Φιλολογικών Μαθημάτων και μελετητή του Λαϊκού Πολιτισμού.

Βραδινό πρόγραμμα

8:00μ.μ. - 8:20μ.μ.

  • Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Δερύνειας κ. Άντρο Γ. Καραγιάννη
  • Κήρυξη της έναρξης του Λαογραφικού Φεστιβάλ

 8:20μ.μ. – 8:30μ.μ.

  • Ποίημα από τον λαϊκό ποιητή Αντώνη Ν. Κατσαντώνη

 8:30μ.μ. – 10:30μ.μ.

  • Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Βασιλιτζιά» με τίτλο «Αλή τον που τες ρίζες του τζείνον που ξωμακρίζει» (στίχοι από ποίημα του Αντώνη Ν. Κατσαντώνη

Παρουσίαση προγράμματος: Μαριάννα Ανδρέου