Ανακοίνωση Συμπλέγματος Περισυλλογής Σκυβάλων Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου

Ανακοίνωση Συμπλέγματος Περισυλλογής Σκυβάλων Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου

Ανακοίνωση Συμπλέγματος Περισυλλογής Σκυβάλων Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου

Συνέπεια της έκρυθμης κατάστασης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού Covid19 και των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνησή μας, επικοινωνούμε μαζί σας για να μας βοηθήσετε σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Μείωση Σκυβάλων Με δεδομένο ότι οι περισσότερες υποστηρικτικές επιχειρήσεις με τις οποίες το Σύμπλεγμα συνεργάζεται (π.χ. προμηθευτές εξαρτημάτων για τα σκυβαλοφόρα) υπολειτουργούν και για να έχουμε την δυνατότητας περισυλλογής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και μέχρι την λήξη των περιοριστικών μέτρων, σημαντικό είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατό την ποσότητα των απορριμάτων που παράγουμε. Προς τούτο παρακαλούμε όπως ακολουθηθούν οι παρακάτω κατευθυντήριες οδηγίες:

  1. Μειώστε τα απόβλητά σας επιλέγοντας την οδό της ανακύκλωσης. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά νοικοκυριά αλλά και μικρές επιχειρήσεις απορρίπτουν ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων, με αποτέλεσμα ένα ποσοστό 25% με 30% των σκουπιδιών που μαζεύονται κάθε βράδυ να αφορά υλικό για ανακύκλωση.
  2. Ξεχωρίστε τα οργανικά απόβλητα (φαγητά, φλούδες φρούτων, κ.λπ.) από τα υπόλοιπα και διαχειριστείτε τα προς όφελος του περιβάλοντος και της οικονομίας. Ο χρησιμοποιημένος καφές για παράδειγμα είναι άριστο βελτιωτικό φυτοχώματος, ενώ το τηγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο από εταιρείες που το περισυλλέγουν γι’ αυτό το σκοπό.
  3. Μειώστε το βάρος των αποβλήτων σας, αποστραγγίζοντας όσο μπορείτε την υγρασία (νερό, γάλα, λάδι, κ.λπ.) σε αυτό. 2 ΑΑΛ/21Μαρτίου2020 Ασφάλεια και Υγεία Εργαζομένων

Τα μέτρα που εφαρμόζει το κράτος για την προστασία του πληθυσμού και του κάθε εργαζόμενου θα πρέπει να εφαρμόζονται και στην ετοιμασία των απορριμμάτων που εσείς τοποθετείτε έξω από το σπίτι σας. Γι’ αυτό καλείστε όπως:

  1. Δένετε καλά τα σακούλια των καλάθων του σπιτιού που περιέχουν χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας και τοποθετήστε τα σε μεγαλύτερα σακούλια σκυβάλων δένοντάς τα και πάλι καλά ώστε να αποφεύγεται με κάθε τρόπο η έκθεση του εργάτη περισυλλογής με τα χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας.
  2. Τοποθετείστε τα μεγάλα σακούλια σκουπιδιών σε πλαστικό δοχείο σκουπιδιών κατάλληλο για τον σκοπό αυτό και κλείστε καλά το κάλυμμά του. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα σακούλια δεν θα διασκορπιστούν στους δρόμους από αδέσποτα σκυλιά και γάτες.
  3. Η χρήση των ειδικών πλαστικών σκυβαλοδοχείων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Προτιμότερη μάλιστα είναι η χρήση σκυβαλοδοχείων που μπορούν να φορτωθούν μηχανικά από τα σύγχρονα σκυβαλοφόρα, τα οποία το Σύμπλεγμα έχει πρόσφατα προμηθευτεί, ώστε η περισυλλογή να γίνεται ταχύτερα και ασφαλέστερα.
  4. Εφαρμόστε τα πιο πάνω μέτρα κάθε μέρα. ΕΙΔΙΚΑ όμως εφαρμόστε τα όσο πιο πιστά μπορείτε σε περίπτωση που στο υποστατικό σας βρίσκεται άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό, ή βρίσκεται σε καραντίνα ή σε αυτοπεριορισμό (π.χ. φοιτητής που επέστρεψε από Αγγλία) Καταληκτικά, ενώ αρκετοί είμαστε στο σπίτι μας περιορισμένοι αλλά ασφαλείς από την πανδημία, κάποιοι άλλοι αφήνουν κάθε βράδυ την οικογένεια τους για να μας καθαρίσουν. Ας δείξουμε τον δέοντα σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους, εφαρμόζοντας τα πιο πάνω μέτρα για προστασία της υγείας τους. Σύμπλεγμα Περισυλλογής Σκυβάλων Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου.