Βελτίωση οδικού δικτύου και δημιουργία κατάλληλων υποδομών

Δελτίο Τύπου 6.3.2020
Βελτίωση οδικού δικτύου και δημιουργία κατάλληλων υποδομών

Βελτίωση οδικού δικτύου και δημιουργία κατάλληλων υποδομών

Την άμεση ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών όπως πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων στους δήμους και ιδιαίτερα στις ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, πρόβαλε ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κος Άντρος Γ. Καραγιάννης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δερύνειας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επιτροπής «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμός της Ε.Ε.» της ΕΕτΠ και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα τη μετάβαση προς καθαρότερες μεταφορές και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας επεσήμανε επίσης την ανάγκη χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου για αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Έδωσε επίσης ως καλό παράδειγμα την εξαγγελία της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου για δωρεάν χρήση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και προώθηση της κινητικότητας και απαλλαγής από το ιδιωτικό όχημα για κάλυψη μικρών αποστάσεων.