Διαμόρφωση Κυκλικού Κόμβου Δερύνειας - Παραλιμνίου

Δελτίο Τύπου Δήμου Δερύνειας 5.2.2021
Διαμόρφωση Κυκλικού Κόμβου Δερύνειας - Παραλιμνίου

Διαμόρφωση Κυκλικού Κόμβου Δερύνειας - Παραλιμνίου

Ο κυκλικός κόμβος πρόεκυψε από  το Πολεοδομικό Έργο διαμόρφωσης και διαπλάτυνσης των Λεωφόρων Ελευθερίας στη Δερύνεια και 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι. Είναι έκτασης 6700 τετραγωνικών μέτρων και εντάσσεται  κατά 78% στον Δήμο Δερύνειας και 22% στον Δήμο Παραλιμνίου.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δερύνειας συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους από τις δυο τοπικές αρχές για την διαμόρφωση του κόμβου και ανατέθηκε σε ομάδα μηχανικών και ηλεκτρολόγο μηχανικό που κατάγονται από τους δύο Δήμους να υποβάλουν την πρόταση τους.  

Το έργο συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, περιλαμβάνει την κεντρική μεταλλική κατασκευή, την τοπιοτέχνηση των σημείων πρασίνου με τοποθέτηση 7 χιλιάδων περίπου φυτών και ειδικό φωτισμό δίδοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα μέρα και νύχτα.

Ο κυκλικός κόμβος βρίσκεται σε κομβικό σημείο με κατευθύνσεις προς τους τέσσερις γειτονικούς δήμους, Δερύνειας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Αμμοχώστου.

Το έργο έχει κοστολογηθεί στις €250,000 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.