Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού

Δελτίο Τύπου 7.2.2023
Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης  και Πολιτισμού

Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού

   Υπογράφηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 μεταξύ του Δήμου Δερύνειας και της Εταιρείας Paraskevas Eleftheriou Contracting & Developing Ltd, το Συμβόλαιο για δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος».    

   Το έργο αφορά την ανάπλαση ενός παλιού κτηρίου χωροθετημένου στον παραδοσιακό πυρήνα του Δήμου μεταμορφώνοντας το σε ένα σύγχρονο  πολυχώρο μελέτης και πολιτιστικών δρώμενων.   

   Το έργο έχει στόχο να παρέχει ώθηση στην περιοχή για ανάπτυξη και  να δημιουργήσει ελκυστικές συνθήκες διαβίωσης αφού θα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για έρευνα, πνευματική καλλιέργεια, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε μια περιοχή που αναπτύσσεται σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές, λόγω της ακριτικότητας και της ημικατοχής.

   Ο Δήμος Δερύνειας με τη δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής και μοναδικής βιβλιοθήκης στοχεύει να παρέχει υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό της Επαρχίας Αμμοχώστου. Με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στο νέο Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας το έργο θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας περιόδου στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης.

   Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΑ» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας.