Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος»

Δελτίο Τύπου 20.11.2023
Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης  και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος»

Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος»

   Ο Δήμος Δερύνειας ανακοινώνει την ολοκλήρωση της δημιουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος».

   Το έργο αφορά την ανάπλαση ενός παλιού πρώην κτηρίου της Συνεργατικής Τράπεζας, χωροθετημένου στον παραδοσιακό πυρήνα του Δήμου Δερύνειας, μεταμορφώνοντάς το σε ένα σύγχρονο  πολυχώρο μελέτης και πολιτιστικών δρώμενων.   

   Το μοντέρνο κτήριο θα παρέχει ώθηση στην περιοχή για ανάπτυξη και  δημιουργία ελκυστικών συνθηκών διαβίωσης, αφού διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για έρευνα, πνευματική καλλιέργεια, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε μια περιοχή, που αναπτύσσεται σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές, λόγω της ακριτικότητας και της ημικατοχής.

   Ο Δήμος Δερύνειας με τη δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής και μοναδικής βιβλιοθήκης, στοχεύει να παρέχει υπηρεσίες σε άτομα κάθε ηλικίας και σε όλο τον πληθυσμό της Επαρχίας Αμμοχώστου γενικότερα.  

   Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020) και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα από τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας και Αμμοχώστου, Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής». 

   Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις €553.448,55 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.