ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου Δήμου Δερύνειας 20.4.2018
ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Ο Δήμος Δερύνειας συμμετείχε για 2η φορά στο έργο ένταξης αλλοδαπών στην τοπική κοινωνία  για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών. Στην τελετή λήξης των μαθημάτων, απονεμήθηκαν τα διπλώματα και tablets σε όλους τους επιτυχόντες στις εξετάσεις στα επίπεδα Α1 και Α2. Τα διπλώματα απένειμε ο Δήμαρχος Δερύνειας, κ. Άντρος Γ. Καραγιάννης στην παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Αντρέα Ζαχαρία και της Δημοτικής Συμβούλου, κ. Αννίτας Λίλη.

Οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης της ελληνικής γλώσσας σε απλό προφορικό και γραπτό λόγο, που θα τους βοηθήσει στην καθημερινή τους ζωή, στη βελτίωση των προοπτικών πρόσβασης και ένταξης στην κοινωνία, καθώς και στην αγορά εργασίας. Αναμένεται παράλληλα να βελτιώσει την ικανότητα ενσωμάτωσής τους στο κοινωνικό σύνολο και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα "iLearnGreek" που διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου "Greek Language Courses for Third Country Nationals", συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έργο υλοποιείται από το KES College σε συνεργασία με το CARDET, INNOVADE, Δήμους Αγίου Αθανασίου και Δερύνειας, με τη συμμετοχή των Δήμων Αγίου Δομετίου και Πάφου.

 

                                  ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ