Καθαρά Δευτέρα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δερύνειας για το 2021

Ενημερωτικό Δελτίο
Καθαρά Δευτέρα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Δερύνειας για το 2021

Καθαρά Δευτέρα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δερύνειας για το 2021

Ο Δήμος Δερύνειας ενεργώντας με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, ενημερώνει το κοινό ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τους μήνες της άνοιξης.

Την Καθαρά Δευτέρα 15/3/2021 εφόσον δεν επιτρέπεται από τα ισχύοντα Διατάγματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας η συνάθροιση στη φύση, έχουν γίνει ενέργειες με την Ειρηνευτική Δύναμη και θα επιτραπεί η πρόσβαση προς την Αγία Μαρίνα για περίπατο και προσκύνημα στο ξωκλήσι εντός της Νεκρής Ζώνης από τις 08:00-16:30.

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που ήταν προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάιο δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε αυτή την χρονιά. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προγραμματιστεί για το 2022.

Μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν θα προγραμματιστεί η εναρκτήρια τελετή και τα εγκαίνια του υπαίθριου κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία, την καλλιτέχνιδα Rosa Barba και τον Οργανισμό «Point Centre for Contemporary Art».

Ο Δήμος Δερύνειας ευελπιστεί ότι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορέσει να φιλοξενήσει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο αρκετά πολιτιστικά δρώμενα τόσο από τα Πολιτιστικά Σύνολα του Δήμου, όσο και από άλλα Οργανωμένα Σύνολα.

Το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με θεατρικές παραστάσεις, μουσική, χορό, επιθεωρήσεις, σε μια προσπάθεια να προσφερθεί στον κόσμο που έχει τόσο στερηθεί τα πολιτιστικά δρώμενα, ένα ποιοτικό πολιτιστικό καλοκαίρι.