Παραγωγή Βιολογικών λαχανικών στους λαχανόκηπους των Δημοτικών Σχολείων Δερύνειας

Δελτίο Τύπου 12.1.2023
Παραγωγή Βιολογικών λαχανικών στους λαχανόκηπους των  Δημοτικών Σχολείων Δερύνειας

Παραγωγή Βιολογικών λαχανικών στους λαχανόκηπους των Δημοτικών Σχολείων Δερύνειας

   Τα παιδιά του Α΄Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας επιφύλασσαν μια ωραία έκπληξη στον Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Γ. Καραγιάννη, στον οποίο παράδωσαν, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου, ένα καλάθι γεμάτο βιολογικά λαχανικά δικής τους παραγωγής.

   Οι μαθήτριες και μαθητές του Α΄Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά, όπως μαρούλια, κουνουπίδια, ντομάτες, μπρόκολι, κρεμμύδια, ρόκα κ.ά. τα οποία φροντίζουν οι ίδιοι στους λαχανόκηπους του Σχολείου.

   Στο μάθημα των οικοκυρικών τα παιδιά μαθαίνουν για τις θρεπτικές αξίες και βιταμίνες που περιέχουν τα λαχανικά και τα οφέλη τους για την υγεία μας, ενώ τους δίδεται η ευκαιρία να μαγειρέψουν ή να τα καταναλώσουν ωμά.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα υπόλοιπα σχολεία της Δερύνειας διατηρούνται λαχανόκηποι, ενώ μέσα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, εφαρμόζεται η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση.  Ο Δήμος Δερύνειας έχει χαρίσει στα σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης κάδους κομποστοποίησης για δημιουργία φυτοχώματος, το οποίο χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό για τους κήπους των Σχολείων.

   Ο Δήμαρχος Δερύνειας συνεχάρη τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου όσο και τις μαθήτριες και μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθεια τους να εντάξουν την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα τους και κάλεσε τα παιδιά να συνεχίσουν να καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά.