Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας για το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ)

Δελτίο Τύπου Δήμου Δερύνειας
Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας για το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ)

Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας για το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ)

   Την ανάγκη χρησιμοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τον περιορισμό της χρήσης άνθρακα και ορυκτών καυσίμων επεσήμανε ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της ΕΕτΠ. Στην τοποθέτηση του στη συνεδρία της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για τις «επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια» ο Άντρος Καραγιάννης, τόνισε ότι οι πόλεμοι δεν βοηθούν στη μείωση της περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά αντιθέτως επιβαρύνουν το κλίμα και μολύνουν τον φυσικό πλούτο και τον αέρα.

   Ο συνεχής στρατιωτικός εξοπλισμός των χωρών συνέχισε, περιορίζει σημαντικά τις δαπάνες για το περιβάλλον και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον δράσεων από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Οι τοπικές αρχές είναι υπεύθυνες για την εμπέδωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους δημότες, η οποία προωθείται μέσα από την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και οικονομικών λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας.

   Δυστυχώς, κατέληξε ο Δήμαρχος Δερύνειας, η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας αναγκάζουν να σπαταλούμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κυρίως τις ζεστές μέρες του
καλοκαιριού, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεσταίνουν τα νοικοκυριά τους τον χειμώνα αλλά ούτε και να χρησιμοποιούν κλιματιστικό μηχανισμό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Γι’ αυτό τον λόγο επιβάλλεται η στήριξη των νοικοκυριών από τα κεντρικά κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αποφυγή της ενεργειακής φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.