Δημοτικό Μέγαρο

Δημοτικό Μέγαρο

Το Δημοτικό Μέγαρο Δερύνειας βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμμοχώστου, 26. Κτίστηκε το 1963 από την Κοινοτική Αρχή και στέγαζε εκτός από το Γραφείο του Κοινοτάρχη, τα Κοινοτικά Κρεοπωλεία και δημόσιους χώρους υγιεινής.

Το 1988 το κτίριο ανακαινίστηκε από το Συμβούλιο Βελτιώσεως Δερύνειας και μετατράπηκε εξ ολοκλήρου σε γραφείο για στέγαση της Υπηρεσίας της Κοινότητας που άρχισε να στελεχώνεται για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών μετά την ανάκαμψη της οικονομίας από τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής.

Το 1994 με την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Δήμο οι ανάγκες για στέγαση της Υπηρεσίας αυξήθηκαν και έγινε επέκταση του κτιρίου το 2003 με την ανέγερση πρόσθετων γραφείων.

Σήμερα το κτίριο αποτελείται από 7 γραφεία όπου στεγάζονται όλα τα τμήματα του Δήμου.

Στον όροφο του Δημοτικού Μεγάρου βρίσκεται η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η οποία χρησιμοποιείται και από πολλά Οργανωμένα Σύνολα του Δήμου, για διαλέξεις, εκθέσεις κ.λπ.

Χρησιμοποιείται επίσης για την τέλεση Πολιτικών Γάμων και για την προετοιμασία της Δημοτικής Χορωδίας, της Χορωδίας Ε.ΚΥ.ΣΥ. Δερύνειας, του Θεατρικού Ομίλου, του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου κ.ά. Είναι εξοπλισμένη με πιάνο, τηλεόραση, projectors κ.λπ.