Γνωρίζοντας το Δήμαρχο και το ΔΣ

2017-2021

Γνωρίζοντας το Δήμαρχο και το ΔΣ

Δημαρχος

Άντρος ΚαραγιάννηςΆντρος Γ. Καραγιάννης

      Κατάγεται από τη Δερύνεια. Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1973 στην Αμμόχωστο και αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1990. Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβηκε στη Γερμανία, όπου σπούδασε γερμανική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λειψίας από το 1992-1998. Συνέχισε τις σπουδές του με μαθήματα αγγλικής και γαλλικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Leeds - Ηνωμένου Βασιλείου και Μetz - Γαλλίας, αλλά και στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

   Το 2000 με την επιστροφή του στην Κύπρο, η αγάπη του για τις ομορφιές του τόπου μας, τον οδήγησε στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ως αναγνωρισμένο ξεναγό στις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών και Γερμανικών σε ιδιωτικές σχολές, σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2003-2011.

     Η διαρκής  ενασχόλησή του με τα δρώμενα της Κύπρου και το πολιτιστικό του υπόβαθρο, αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για εμπλοκή του στα κοινά. Από το 2008-2011 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ. Η εμπεριστατωμένη γνώση του και ο ειλικρινής λόγος του, τον έχουν αναδείξει ως έναν πολυγραφότατο αρθρογράφο, με συνεχή παρουσία στον Κυπριακό Τύπο.

    Ως λάτρης του αθλητισμού έχει διατελέσει αθλητής αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης» Δερύνειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ομάδας Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Αναγέννησης» Δερύνειας από το 2005-2011.

    Το 2011 εκλέγηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Δερύνειας και επανεκλέγηκε το 2016.  Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Δερύνειας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), Μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου Λτδ.

    Είναι νυμφευμένος με τη Φωτείνα Α. Βασιλείου, πρόσφυγα από το Πατρίκι Αμμοχώστου, ζωγράφο, καθηγήτρια τέχνης, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ανδριανό και την Ελένη.  

 

Δημοτικο Συμβουλιο

                      

 Ανδρέας (Κίκκος) Ζαχαρίας        
Ανδρέας (Κίκκος) Ζαχαρίας

Κατάγεται από τη Δερύνεια και είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι 64 χρόνων και πρόσφατα αφυπηρέτησε από έμμισθος της ΠΕΟ όπου διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αμμοχώστου και σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών στη Μόσχα. Διετέλεσε για 12,5 χρόνια Αντιδήμαρχος στον Δήμο Δερύνειας επί δημαρχίας Φλώρας Ιωάννου και Ανδρέα Σιαπάνη. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Από τον Γενάρη του 2017 ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη πενταετία, έχει εκλεγεί στη θέση του Αντιδημάρχου και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων και μετέχει και σε διάφορες άλλες Επιτροπές.

 

Αντρέας Γρηγορίου (Μίντης) Αντρέας Γρηγορίου (Μίντης)

Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κάτω Δερύνεια. Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολή Αμμοχώστου.  Είναι νυμφευμένος με την Τασούλα Ορφανίδου - Γρηγορίου με καταγωγή την κατεχόμενη Αμμόχωστο.  Αποκτήσαμε 3 παιδιά , τα οποία τους χάρισαν 6 εγγόνια.

Εργάζεται τα τελευταία 33 χρόνια σε εταιρία αναψυκτικών.

Έχει εκλεγεί για δεύτερη θητεία στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στον ημικατεχόμενο Δήμο Δερύνειας.

 

Αννίτα Λίλη Γεωργίου Αννίτα Λίλη Γεωργίου

Είναι παντρεμένη με τον Πανίκο Τρυπηνιώτη και έχει τρία παιδιά.

Είναι αυτοεργοδοτούμενη και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τα κοινά. Έχει να επιδείξει πλούσια και μακρόχρονη κοινωνική δράση, αφού από τα παιδικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα της Δερύνειας. Θήτευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας για δυο θητείες.

Στην προηγούμενη θητεία υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου Δερύνειας, μέσα από την οποία γνώρισε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  μεγάλος  αριθμός δυσπραγούντων συνδημοτών μας. Τώρα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού.

   

 

Αννίτα Λίλη Γεωργίου Αντρέας Παναγιώτου

Γεννήθηκε και διαμένει στη Δερύνεια και είναι 29 χρονών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick και στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Επικοινωνιακών και Κοινωνικών Ερευνών (ΙΕΚΕ) του Πανεπιστημίου Frederick. Είναι μέλος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας του Δήμου Δερύνειας και εκπροσωπεί το Δήμο στο Σταθμό Πρόληψης και Συμβουλευτικής "ΑΧΙΛΛΕΑΣ" (ΚΕΝΘΕΑ).     

 

Λούκας Πολυκάρπου  
Λούκας Πολυκάρπου

Γεννήθηκε το 1982. Είναι γιος του Πολύκαρπου Πολυκάρπου και της Λυσσάνδρας Ψάλτη Πολυκάρπου.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Leicester Αγγλίας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Marketing. Είναι διευθυντής σε οικογενιακές επιχειρήσεις.

Υπήρξε κύριος διοργανωτής του φιλανθρωπικού φεστιβάλ Sensation Beach Party. Είναι Αντιπρόεδρος στο Αθλητικό Σωματείο Δημητράκη Χριστοδούλου Δερύνειας  (Derynia Futsal).

Ο μισθός του ως Δημοτικός Σύμβουλος κατατίθεται  σε  Φιλανθρωπικά και Κοινωνικά Ιδρύματα Δερύνειας.

 

Νίκος Μιχαήλ
Μιχαήλ Νίκος (Τρυπηνιώτη)

Κατάγεται από την Αμμόχωστο. Είναι παντρεμένος στη Δερύνεια με την Αντρούλα Κουρουνιάδη και έχουν τρία παιδιά, την Κάκια, την Χριστίνα και την Γεωργία.
Διετέλεσε ταμίας για 15 χρόνια στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δερύνειας.
Για 12 χρόνια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε διάφορα τμήματα στη Διοίκηση της Αναγέννησης Δερύνειας και στη θέση του προέδρου της ομάδας.
Για 10 χρόνια διετέλεσε μέλος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πείρα που έχει αποκτήσει αυτά τα 10 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και η τιμιότητά του τον κάνουν να πιστεύει ότι είναι ικανός να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου.

 

Νίκος Χαραλάμπους Νίκος Χαραλάμπους 

Γεννήθηκε το 1979. Είναι γιος του Ιωάννη Χαραλάμπους (Πατίστα) και της Μαρίας Τζιωρτζή - Χαραλάμπους (΄Αλα). Μέλος πολυμελούς οικογένειας - έχει πέντε αδέρφια. Είναι νυμφευμένος με τη Eva Jakcsiova από την Σλοβακία.
Υπηρέτησε της στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα
Είναι ιδιοκτήτης του παγκοσμίου εμβέλειας διαδικτυακού καταστήματος αθλητικών ειδών  www.sansirosports.com και των καταστημάτων αθλητικών ειδών San Siro Sports σε Δερύνεια και Ξυλοτύμβου. Στο παρελθόν εργάστηκε στο Γυμναστήριο - Κολυμβητήριο Famagusta Gym στην Δερύνεια και αργότερα στη τουριστική βιομηχανία και σε εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής.
Ήταν ένας από τους διοργανωτές του φιλανθρωπικού φεστιβάλ Sensation Beach Party. Διατέλεσε επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας Δημητράκης Χριστοδούλου Δερύνειας (Deryneia Futsal) που αγωνίστηκε στο παγκύπριο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας και παράλληλα προπονητής στην ακαδημία της ομάδας. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της από την ίδρυση της το 2004 μέχρι το 2013 και αρχηγός για σειρά ετών. Από το καλοκαίρι του 2017 είναι μέλος της προπονητικής ομάδας της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στο κλιμάκιο Αμμοχώστου.

 

Χρίστος Ττόφιας Χρίστος Ττόφιας

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και κατοικεί στη Δερύνεια. Είναι 53 χρονών. Είναι νυμφευμένος με την Ευφροσύνη Καλλικά με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής και ασχολήθηκε για χρόνια στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων. Τώρα είναι διαχειριστής κυλικείου σε Ημικρατικό Οργανισμό.

Υπήρξε μέλος της ΕΔΟΝ και είναι μέλος του Γραφείου της Κ.Ο.Β. του ΑΚΕΛ Δερύνειας. Ως Δημοτικός Σύμβουλος, για δεύτερη πενταετία, προεδρεύει της Επιτροπής Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Δερύνειας και είναι μέλος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναγέννησης Δερύνειας και Γενικός Αρχηγός στο Τμήμα Πετόσφαιρας. Παλαίμαχος πετοσφαιριστής της Αναγέννησης και μέλος της πρώτης επίλεκτης εθνικής ομάδας εφήβων πετόσφαιρας Κύπρου. Είναι ενεργό μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δερύνειας.