Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμ/στου

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμ/στου

Το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου κτίστηκε το 1998 στη γραμμή αντιπαράθεσης κοντά στο Οδόφραγμα Δερύνειας και φιλοξενεί τις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου και άλλων Φορέων και Οργανώσεων.

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου λειτουργεί κυλικείο και παρατηρητήριο. Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί διόπτρες για να αγναντέψει έστω και από μακριά την αγαπημένη πόλη και σχεδόν όλη την κατεχόμενη γη μας.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου γίνονται προβολές οπτικογραφημένων ταινιών για την Αμμόχωστο, τόσο στους εκατοντάδες ξένους που επισκέπτονται το Κέντρο καθημερινώς, όσο και στους μαθητές των σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν εντάξει το Πολιτιστικό Κέντρο στα προγράμματα εκπαιδευτικών εκδρομών.

Διοργανώνονται επίσης καλλιτεχνικές εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά.), καθώς και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στο μικρό αμφιθέατρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χώροι του Κέντρου χρησιμοποιούνται επίσης για τη διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων κ.λ.π.

Ενημερωτικό και διαφωτιστικό υλικό σε διάφορες γλώσσες διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Σάββατο: 7:30 - 15:30

Για ξεναγήσεις ομάδων επικοινωνείτε στα τηλ.: 23-740860/2 ή με Φαξ στον αριθμό: 23-740861, ή στο email:  cultural.centre@famagusta.org.cy