Μήνυμα Δημάρχου

Μήνυμα Δημάρχου

Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,       

Καλώς ήλθατε στη Δερύνεια.

Ο Δήμος Δερύνειας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, πολύ κοντά στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Η Δερύνεια δέχθηκε βαρύ πλήγμα από την τουρκική εισβολή του 1974. Το 75% της περιοχής της είναι κατεχόμενο ενώ πολύ βαρύς ήταν ο φόρος αίματος που πλήρωσε κατά την τουρκική εισβολή. 15 Δερυνειώτες, νέοι και παιδιά βρίσκονται στο μακρύ κατάλογο των Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων. Στην κατεχόμενη περιοχή του Δήμου μας βρίσκεται η ενορία της Κάτω Δερύνειας, η παραλία της, η καλύτερη καλλιεργήσιμη γη, η Βιομηχανική Ζώνη κ.ά.

Ο πληθυσμός της Δερύνειας ανέρχεται σήμερα στις 8.000 κατοίκους. Ο Δήμος μας συνορεύει με τους Δήμους Αμμοχώστου, Παραλιμνίου και Σωτήρας και τις Κοινότητες Φρενάρου και Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλων.

Ως νεοεκλεγής Δήμαρχος μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στοχεύουμε να ωθήσουμε το Δήμο μας μπροστά μέσα από πρόοδο, ανάπτυξη και καταβολή συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Όραμα μας είναι πρώτιστα να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να σεβόμαστε το πράσινο, τα πάρκα του Δήμου κάτι που αρμόζει στον πολιτισμό και στην ιστορία μας. Θα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε το Δήμο μας σ' ένα πράσινο Δήμο, φιλικό προς τις οικογένειες, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους. Στοχεύουμε μέσω της ανάδειξης των Μνημείων του Δήμου μας να επεκτείνουμε την ακτινοβολία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Δερύνεια μπορεί να ελκύσει τουρίστες από τις παραλιακές πόλεις του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, αλλά και από τις άλλες πόλεις της Κύπρου μέσω της φιλοξενίας και της διατήρησης της παράδοσης μας. Η συμμετοχή των πολιτιστικών ομίλων του Δήμου μας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, η δραστηριοποίηση αθλητικών διοργανώσεων μέσω άσκησης του αθλητισμού στους χώρους κοινωνικού αθλητισμού φέρνει τη νεολαία μας πιο κοντά στο Δήμο.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη Δερύνεια σ' ένα Δήμο περιβαλλοντικά ευαίσθητο, καινοτόμο, προοδευτικό και μοντέρνο μέσω υποδομών και της κοινωνικής συνοχής. Τα παραδοσιακά μας εστιατόρια μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, οι εκκλησίες μας προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία στους επισκέπτες, η καλλιέργεια της φράουλας κάνει γνωστή τη Δερύνεια και εκτός δημοτικών συνόρων κάτι που πρέπει να περηφανεύεται ο κάθε Δερυνειώτης.

Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών στον τομέα της παιδείας, υγείας, κοινωνικής ευημερίας και μέριμνας, της απασχόλησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Ελάτε λοιπόν στο Δήμο μας, για να απολαύσετε φιλοξενία, παράδοση και πρόοδο. Δεν είμαστε γνώστες των πάντων, είμαστε όμως έτοιμοι να μάθουμε από τις δικές σας εισηγήσεις, απόψεις αλλά και παράπονα.

Με εργαλείο αυτό το όραμα και στόχους καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας σε 5 χρόνια. Σας καλούμε να μας δείξετε κατανόηση αλλά και εμπιστοσύνη για να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη Δερύνεια μπροστά.

Αυτοί είναι οι στόχοι που προτάσσουμε για επέκταση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής κίνησης, της παραγωγής πολιτισμού, της προώθησης του αθλητισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Αποστολή μας είναι να στοχεύσουμε στην προστασία της ανάπτυξης και της συνεχής βελτίωσης των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ

Άντρος Γ. Καραγιάννης