Δημοτικός Θεατρικός Όμιλος

Δημοτικός Θεατρικός Όμιλος

Η Δερύνεια έχει να επιδείξει μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια του θεάτρου όπως και της μουσικής, του χορού και άλλων τομέων του Πολιτισμού. Από πάρα πολλές δεκαετίες τα Σωματεία και Οργανώσεις διατηρούσαν θεατρικά σχήματα και ανέβαζαν έργα σε διάφορες εθνικές, καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις στη Δερύνεια και αλλού.

Με την αναβάθμιση της Δερύνειας σε Δήμο το 1994 δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το θέατρο από τις δραστηριότητες του Δήμου. Παράλληλα με τη λειτουργία του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία υπό την καθοδήγηση του δημοσιογράφου – συγγραφέα – ερευνητή Γιώργου Σοφοκλέους, δημιουργήθηκαν διάφορα σχήματα που παρουσίασαν παραστάσεις και έλαβαν μέρος σε Διαγωνισμούς.

Από το 2007 λειτουργεί με τη στήριξη του Δήμου πάνω σε μόνιμη πλέον βάση Θεατρικός Όμιλος υπό την καθοδήγηση του Δερυνειώτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Χρίστου Καραΐσκου. Τα μέλη του Ομίλου προέρχονται από τη Δερύνεια και τη γύρω περιοχή και ξεπερνούν τα 35. Λειτουργούν 3 σκηνές, η Παιδική Σκηνή, η Σκηνή για κυπριακά έργα και η Σκηνή με Σύγχρονα έργα. Παράλληλα μέλη του Ομίλου λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες άλλων Οργανωμένων Συνόλων του Δήμου.

Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι
Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2002. Στόχος στην προσπάθεια αυτή του Δήμου είναι η υγιής απασχόληση των παιδιών και η προσφορά πρόσθετων ευκαιριών για γνώσεις και ευχάριστης ενασχόλησης. Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιγνίδι και τις γνώσεις έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να αναπτύξουν τις όποιες δημιουργικές τους ικανότητές τους. Μαθαίνουν να λειτουργούν και να δημιουργούν με πνεύμα συναντήληψης, αλληλοβοήθειας και αλληλοκατανόησης, αναπτύσσοντας παράλληλα τις ατομικές τους ικανότητες και χαρίσματα.

Υπεύθυνος του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου είναι ο κ. Γιώργος Σοφοκλέους, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Ερευνητής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 7 – 12 χρόνων και νέοι 13 – 18 χρόνων.

Τα τέλη εγγραφής των μελών είναι €10 και τα δίδακτρα είναι €15 το μήνα.

Για συμμετοχή απευθύνεστε στα τηλέφωνα 23811000 ή 99651286.