2012-2016

Δημοτικό Συμβούλιο 2012-2016

2012-2016

Άντρος Γ. Καραγιάννης

Δήμαρχος

Γεννήθηκε στις 24 Απρίλιου το 1973 στην Αμμόχωστο και αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1990. 

Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μετέβη στη Γερμανία, όπου σπούδασε γερμανική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λειψίας, ενώ παρακολούθησε μαθήματα αγγλικής και γαλλικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Λιντς Ηνωμένου Βασιλείου και Μετς Γαλλίας. Σπούδασε, επίσης, Διεθνείς Σχέσεις στην Κύπρο.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε ως αδειούχος ξεναγός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εργάστηκε και ως καθηγητής και αντικαταστάτης καθηγητής Αγγλικών και Γερμανικών σε ιδιωτικές σχολές, σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης καθώς και σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Από το 2008 μέχρι την εκλογή του ως δήμαρχος, το Δεκέμβριο του 2011, εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης. Διετέλεσε Γραμματέας της Συμπλεγματικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Δερύνειας από το 2008 μέχρι το 2011. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναγέννησης Δερύνειας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ομάδας Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αναγέννησης Δερύνειας. Έχει γράψει αρκετά άρθρα, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε ολόκληρο τον Κυπριακό Τύπο.

Είναι νυμφευμένος με τη Φωτείνα Α. Βασιλείου, πρόσφυγα από το Πατρίκι Αμμοχώστου, ζωγράφο, καθηγήτρια τέχνης, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Ανδριανό.


Νίκος Γ. Λίλης

Αντιδήμαρχος

Γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1970. Είναι νυμφευμένος με τη Μαργαρίτα Γεωργίου. Έχουν δύο παιδιά, τη Στάλω και τη Σωτηρία.

Σπούδασε Φαρμακευτική στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Λβιβ - Ουκρανία (1989 έως 1995). Διατηρεί ένα ιδιωτικό φαρμακείο στη Δερύνεια, το οποίο άνοιξε το 1996. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών του Λβιβ (1990-1995), μέλος της Γραμματείας Επαρχιακού Συμβουλίου και επαρχιακός ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναγέννησης Δερύνειας  (1990 - 2010) και μέλος του Συνδέσμου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας (2009-2012). Από το 2011 υπήρξε μέλος της οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου - Παράρτημα Κύπρος".

[email protected]


Χρίστος Ττόφιας

Μέλος

Γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1964 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και κατοικεί στη Δερύνεια. Είναι νυμφευμένος με την Ευφροσύνη Καλλικά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: τον Κωνσταντίνο, τη Φωτεινή και την Κατερίνα. 

Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής, ασχολήθηκε με τον τομέα των τουριστικών για περίοδο 20 χρόνων και σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Υπήρξε μέλος της ΕΔΟΝ Δερύνειας και είναι ενεργό μέλος του ΑΚΕΛ Δερύνειας. Είναι μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Αναγέννησης, συμμετείχε στη Εθνική Εφήβων Πετόσφαιρας. Υπήρξε αθλητής της Πετοσφαιρικής Ομάδας της Αναγέννησης Δερύνειας. Συνετέλεσε στην ίδρυση του Συλλόγου Πετόσφαιρας «Παφιακός».

Είναι μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Αναγέννησης.


Λούκας Πολυκάρπου

Μέλος

Γόνος του Πολύκαρπου Πολυκάρπου και της Λυσσάνδρας Ψάλτη Πολυκάρπου. Έχει γεννηθεί στις 05/10/1982 με αριθμό ταυτότητας 841073. Τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τις έχει εκπληρώσει από το 2000-2002 στο Τάγμα 611 του Πεζικού και η οικογενειακή του κατάσταση δηλώνεται ως άγαμος . Είναι απόφοιτος του University of Leicester Αγγλίας , στο τμήμα Business Administration με πτυχίο Management Studies και εξειδίκευση στο Marketing.

Από το 2005 μέχρι το 2011 έχει εργαστεί ως διευθυντής στην εταιρεία Polycarpos A. Polycarpou Ltd (Esso Petrol Station) στο Παραλίμνι και στην L&A Polycarpou Brothers Ltd (Play4all Bowling center) στο Παραλίμνι. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και είναι κάτοχος των πτυχίων GCE και IELTS. Χειρίζεται με ευκολία την Word, Excel, Power Point και Internet στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στα κοινωνικά δρώμενα αποτελεί ένα από τους κύριους διοργανωτές του Sensation Beach Party , μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Δερύνειας αλλά και της Κύπρου ολόκληρης και κατέχει τη θέση του αντιπρόεδρου στο Αθλητικό Σωματείο Δημητράκη Χριστοδούλου Δερύνειας (Derynia Futsal). 

Στις εκλογές του 2011 έχει εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος και ο μισθός του ως σύβουλος κατατίθεται σε Φιλανθρωπικά και Κοινωνικά Ιδρύματα της Δερύνειας. Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 99-454354 και στο email του: [email protected] .


Παναγιώτα Κωνσταντίνου-Παρασκευά

Μέλος

Γεννήθηκε στο Τραχώνι Κυθρέας το 1949 και φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού της. Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Παλλουριώτισσας (Λευκωσίας) το 1967. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, απ' όπου απεφοίτησε το 1970. Υπήρξε αριστούχος φοιτήτρια και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Επίδοσης και το βραβείο Διδακτικής Εξάσκησης.

Παντρεύτηκε τον επίσης εκπαιδευτικό Παναγιώτη Παρασκευά το 1970 κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Δερύνεια. Απέκτησε πτυχίο Παιδαγωγικών (εξομοίωσης) με άριστα, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1998. Απέκτησε τον τίτλο του Μάστερ στη Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Mάιο του 2000. Εργάστηκε ως Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης από 01.01.2004-31.08.2009. Χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και αγάπη προς την εκπαίδευση. Εργάστηκε για 23 χρόνια στα δημοτικά σχολεία Δερύνειας ως δασκάλα και άλλα 6 (χρόνια ) ως επιθεωρήτρια.

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία:

1. Εκπαιδευτικά οράματα (σε δύο εκδόσεις)

2. Όραμα και Δράση

3. Αγώνας από τη μουσική έπαλξη

Είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Δερύνειας για πολλά χρόνια. Υπήρξε ιδρυτής και πρώτη Πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου «Παναγία» Δερύνειας και σήμερα στενός συνεργάτης του Συνδέσμου αυτού. Δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου (ΕΟΚ) και του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ). Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε θέματα διδακτικής εμπειρίας. Διαθέτει χρόνο για ενασχόληση με τα κοινά, έχοντας ως όραμα «μια Δερύνεια ποιοτικά αναβαθμισμένη» γιατί της αξίζει. Έχει τέσσερα παιδιά και εφτά εγγόνια.


Μιχαήλ (Τριπινιώτη) Νίκος

Μέλος

Είναι 53 ετών από τη Δερύνεια. Εργάζεται ως κατασκευαστής αλουμινίων, είναι παντρεμένος με την Ανδρούλα Κουρουνιάδη και έχει 3 παιδιά.

Είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2006 και μέλος της Σχολικής Εφορείας στη Δερύνεια. Διετέλεσε ταμίας του Κυνηγετικού Συλλόγου και πρόεδρος της Αναγέννησης Δερύνειας.


Αντρέας Γρηγορίου (Μίντης)

Μέλος

Κατάγεται από την Κάτω Δερύνεια και είναι πενήντα εννέα ετών. Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αμμοχώστου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι προσωρινός κάτοικος Δρομολαξιάς, στη Λάρνακα. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Κατωδερυνειωτών.


Νίκη Στέκα Αρτέμη

Μέλος

Μεγάλωσε και ζει στη Δερύνεια. Είναι 48 χρονών, παντρεμένη με το Θεόδωρο Δημητρίου Αρτέμη από το Λευκόνοικο και έχει 3 παιδιά: το Δημήτρη, τον Πιερή και τη Μαριλένα. Είναι διπλωματούχος στον κλάδο Business and Finance και πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται ως λογίστρια στη ΣΠΕ Δερύνειας. 

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος του Δήμου Δερύνειας, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΣΚΕ Δερύνειας και συμμετέχει ως μέλος στις επιτροπές Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας, Νεολαίας και Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2007-2011 και παράλληλα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης. Την περίοδο αυτή κατείχε τη θέση του Ταμία της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας και το Φεβρουάριο του 2008 εκλέγηκε Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας. Κατά την πενταετία αυτή εκλέγηκε μέλος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, πρόεδρος του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Δερύνειας, και εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΣΚΕ.

Συμμετείχε ενεργά στους συνδέσμους γονέων από το 1986. Διετέλεσε πρόεδρος Συνδέσμων Γονέων του Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου και του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας, Γραμματέας του Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Παραλιμνίου, Ταμίας στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου και μέλος του Διοικητικoύ Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η εμπλοκή της στους Συνδέσμους αυτούς της έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχει σε επιτροπές για την υγεία, ασφάλεια και ευημερία του παιδιού.

Δημήτρη Λιπέρτη 12

CY-5380 Δερύνεια

Τηλ. 23824164

Κιν. 99520166


Γεωργίου-Λίλη Αννίτα

Μέλος​

Είναι 45 χρονών. Κατάγεται από τη Δερύνεια, είναι παντρεμένη με τον Πανίκο Γεωργίου Τρυπινιώτη και έχει τρία παιδιά. Είναι επιχειρηματίας. Είναι απόφοιτος της σχολής KIMON στο Εxecutive Ηousekeeper. 

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γραμματέας της ΠΟΓΟ Δερύνειας, μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου ΠΟΓΟ Αμμοχώστου και μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου ΠΟΓΟ. Είναι μέλος του ΣΚΕ Δερύνειας και διετέλεσε μέλος του Κομματικού Γραφείου ΑΚΕΛ Δερύνειας.