Μήνυμα Δημάρχου

Μήνυμα Δημάρχου

Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ήλθατε στη Δερύνεια.

Ο Δήμος Δερύνειας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, πολύ κοντά στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Η Δερύνεια δέχθηκε βαρύ πλήγμα το 1974. Στην κατεχόμενη περιοχή του Δήμου μας βρίσκεται η ενορία της Κάτω Δερύνειας, η 2,5χλμ. μήκους παραλία μας, η καλύτερη καλλιεργήσιμη γη, η Βιομηχανική Ζώνη κ.ά.

Ο πληθυσμός της Δερύνειας ανέρχεται σήμερα στις 8.000 κατοίκους. Ο Δήμος μας συνορεύει με τους Δήμους Αμμοχώστου, Παραλιμνίου και Σωτήρας και τις Κοινότητες Φρενάρου και Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλων.

Ως Δήμαρχος έχω την τιμή να διανύω τη δεύτερη μου θητεία και μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στοχεύουμε να ωθήσουμε τον Δήμο μας μπροστά μέσα από πρόοδο, ανάπτυξη και καταβολή συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Όραμα μας είναι πρώτιστα να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να σεβόμαστε το πράσινο, να αναβαθμίζουμε τα πάρκα του Δήμου κάτι που αρμόζει στον πολιτισμό και στην ιστορία μας. Θα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σ’ ένα πράσινο και καθαρό Δήμο, φιλικό στις οικογένειες, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους. Στοχεύουμε επίσης μέσω της ανάδειξης των Μνημείων του Δήμου μας να επεκτείνουμε την ακτινοβολία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Δερύνεια μπορεί να ελκύσει τουρίστες από τις παραλιακές περιοχές αλλά και από τα αστικά κέντρα της Κύπρου μέσω της φιλοξενίας και της διατήρησης της παράδοσης μας. Η συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων του Δήμου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, η διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων στους χώρους κοινωνικού αθλητισμού φέρνει τη δραστήρια νεολαία μας πιο κοντά στον Δήμο και μας δίδει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη Δερύνεια σ’ ένα Δήμο περιβαλλοντικά ευαίσθητο, καινοτόμο, προοδευτικό και μοντέρνο μέσω των υποδομών και της κοινωνικής συνοχής. Τα παραδοσιακά μας εστιατόρια μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, οι εκκλησίες μας προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία στους επισκέπτες, ενώ η καλλιέργεια της φράουλας κάνει γνωστή τη Δερύνεια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, κάτι που πρέπει να περηφανεύεται ο κάθε Δερυνειώτης.

Δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών στον τομέα της παιδείας, υγείας, κοινωνικής ευημερίας και μέριμνας, της απασχόλησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Ελάτε λοιπόν στον Δήμο μας, για να απολαύσετε φιλοξενία, παράδοση και πρόοδο. Δεν είμαστε γνώστες των πάντων, είμαστε όμως έτοιμοι να μάθουμε από τις δικές σας εισηγήσεις, απόψεις αλλά και παράπονα.

Με εργαλείο αυτό το όραμα και στόχους αναλαμβάνουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας σε 5 χρόνια. Σας καλούμε να μας δείξετε κατανόηση αλλά και εμπιστοσύνη, για να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη Δερύνεια μπροστά.

Αυτοί είναι οι στόχοι που προτάσσουμε για επέκταση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής κίνησης, της παραγωγής πολιτισμού, της προώθησης του αθλητισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Αποστολή μας είναι να στοχεύσουμε στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των καθημερινών αναγκών και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.


Σας ευχαριστώ,
Άντρος Γ. Καραγιάννης