Δημοτικά Πάρκα

Δημοτικά Πάρκα

Δημοτικό Πάρκο Παύλου Λιασίδη

Το Δημοτικό Πάρκο Παύλου Λιασίδη βρίσκεται απέναντι από το Νηπιαγωγείο Δερύνειας, στην οδό Παιδοκομικού Σταθμού. 

Φιλοξενεί την προτομή του λαϊκού ποιητή Παύλου Λιασίδη, γι' αυτό φέρει και το όνομά του.

Είναι οργανωμένο ως μικρή Παιδική Χαρά και στολίζεται με ωραία καλλωπιστικά δέντρα και διάφορα αρωματικά φυτά. Επίσης υπάρχει μια μικρή λιμνούλα με πίδακα και φωτισμός τα βράδια. Είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά και όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Θεματικό Πάρκο Δερύνειας

Στην οδό Ηρώων, δίπλα από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, σε μια έκταση ενός δεκαρίου περίπου, βρίσκεται το θεματικό πάρκο το οποίο αποπερατώθηκε το Μάϊο του 2002.

Περιλαμβάνει Παιδική Χαρά, ηλιακό ρολόϊ, χώρο έκθεσης κυπριακών πτηνών και μικρή καφετέρια. Φιλοξενεί όλους τους παραδοσιακούς τρόπους άντλησης του νερού, όπως είναι η μέθοδος του Αρχιμήδη, το αλακάτι, ο ανεμόμυλος, η τουλούμπα, το πηγάδι με αλακάτι, ο μοχλός και η βρύση.

Στον ίδιο χώρο ανεγέρθηκε υπαίθριο αμφιθέατρο χωρητικότητας 800 θέσεων το οποίο αποτελεί στολίδι για το Δήμο και φιλοξενεί την καλοκαιρινή περίοδο πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Πάρκα Νεογέννητων Παιδιών του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Φυτώριο Χριστίνας Τζάμα άρχισε το 2005 τη δημιουργία πάρκων αφιερωμένων στα νεογέννητα παιδιά του Δήμου. Σε κάθε πάρκο φυτεύεται από τις οικογένειες των νεογέννητων παιδιών ένα δεντράκι αφιερωμένο στο παιδάκι τους.

(α) Πάρκο Νεογέννητων 2004

Δημιουργήθηκε στη γωνιά των οδών Πολυτεχνείου και Λεμεσού το Μάρτη του 2005 και φυτεύτηκαν σ' αυτό 69 δεντράκια, όσα και τα νεογέννητα του Δήμου το 2004.

(β) Πάρκο Νεογέννητων 2005

Βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους κοντά στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Φυτεύτηκαν σ' αυτό 53 δεντράκια το Μάρτη του 2006 όσα και τα νεογέννητα παιδιά του Δήμου το 2005.